UiA logo hvit

Internship Tekreal

Monitorering, radiokommunikasjon, navigasjonssystemer

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet

Monitorering av frekvensspekteret – INTERNSHIP

Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet (Nkom) har som visjon å være pådriver for sikker, effektiv og bærekraftig kommunikasjon for mennesker og samfunn. Elektronisk kommunikasjon og digitalisering preger samfunnet i stadig større grad, og avhengigheten av mobil-, bredbånds- og internettjenester øker i alle samfunnssektorer. Som INTERNSHIP-student hos oss får du være med å utvikle viktige systemer av nasjonal betydning.

Prosjektet hos oss:
Nkom har fått i oppgave av regjeringen å monitorere frekvensbruk på sokkelen samt kritisk infrastruktur knyttet til gass- og oljeproduksjon på land. For å gjøre dette skal hele frekvensspekteret monitoreres, med spesielt fokus på radiokommunikasjon og navigeringssystemer (GNSS).

For å lykkes i dette arbeidet trenger Nkom å etablere styring av noder som overvåker frekvensspekteret kontinuerlig. Dette for å sikre normaltilstand i frekvensspekteret, og samtidig lage systemer som analyserer og varsler potensielle forstyrrelser.

Som INTERNSHIP-student hos oss får du være med i det pågående arbeidet med å etablere en sentral kontrollstyring av alle målestasjoner offshore. Målet er å oppnå en mer autonom signalbehandling og oppnå bedre analyse av innkommende data. Sammen med et lite team dyktige kolleger får du muligheten til å utvikle viktige systemer av nasjonal betydning.

I INTERNSHIP-perioden får du gjennom høsten 2023 mulighet til å utvikle din kompetanse og bruke din kunnskap sammen med et team hos oss. Du får praktisk erfaring fra arbeidslivet, og du får lære mer om hvordan det er å jobbe i et statlig forvaltningsorgan med et nasjonalt samfunnsoppdrag.

Vi søker deg som
  • Går på bachelor- eller masterstudiet, fortrinnsvis innenfor teknologi, IKT eller kunstig intelligens.
  • Oppgavene dine i prosjektet kan tilpasses kompetanse og interesser; fortrinnsvis innen data og signalbehandling, utvikling, databaseteknologi, statistikk og kunstig intelligens.
  • Liker å jobbe analytisk og løse tekniske utfordringer, og som ønsker å modernisere IKT-løsninger.
  • Trives med å dele innsikt og kompetanse, er engasjert og strukturert.
  • Ønsker å bidra både faglig og sosialt i et inkluderende arbeidsmiljø.

Du må kjenne deg igjen i Nkoms verdier: PÅ og ÅPEN
Motivasjon, interesse og egnethet for oppgaven tillegges stor vekt.

Vi tilbyr
  • Lyse lokaler, god kantine med gratis lunsj til studenten, og treningsrom.

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med overingeniør i spektrumsavdelingen, Espen Bekkelien, mobil: 47 78 88 68, eller seksjonssjef Tore Lunestad, mobil: 97 75 05 50 for en prat om prosjektet.

Søk her innen 1. april 2023 

Nkom skal legge til rette for og sikre god konkurranse i markedene for bredbånd, telefoni, kringkasting og post. Vi definerer og påvirker rammebetingelser og lovverk nasjonalt og internasjonalt, og vi representerer Norge i det mangesidige arbeidet blant annet med internett og frekvensforvaltning. Sikkerhet og beredskap i nett er en vesentlig del av ansvaret vårt.

Nkom er lokalisert i Lillesand. Mer informasjon finner du på www.nkom.no.

Vi ber deg om å dokumentere all utdanning som er relevant for INTERNSHIP-stillingen. Legg ved vitnemål og karakterutskrift i Webcruiter når du søker.

Studieretninger

Data BAElektronikk BAKunstig intelligens BAKunstig intelligens MA
Internship periode: 
August - November
 2023

Kontaktperson

Mira Bøge
seniorrådgiver HR

For mer informasjon:

Send søknad

Søknadsfristen er nå gått ut.

Stillingen er tatt.